Met je EV onderweg – mobiele laadkabels

Als eigenaar van een elektrische auto is het belangrijk om te weten hoe je je voertuig onderweg kunt opladen. Een van de handigste manieren om dit te doen is door gebruik te maken van een mobiele laadkabel met een Schuko-aansluiting. In dit blog zullen we enkele voordelen van het opladen van je elektrische auto met een mobiele laadkabel naar Schuko bespreken, evenals het gebruik van CEE aansluitingen op krachtstroom in verschillende landen.

Voordelen van het opladen met een mobiele laadkabel naar Schuko

Een laadkabel type 2 naar Schuko biedt verschillende voordelen voor het opladen van je elektrische auto onderweg. Een van de belangrijkste voordelen is de flexibiliteit. Je kunt je auto opladen bij elk beschikbaar stopcontact met een Schuko-aansluiting, wat betekent dat je geen speciaal laadstation nodig hebt. Dit maakt het opladen van je auto gemakkelijker en handiger, vooral als je onderweg bent en geen toegang hebt tot een laadstation.

Een ander voordeel van het gebruik van een mobiele laadkabel naar Schuko is de kostenbesparing. Het opladen van je auto bij een openbaar laadstation kan duur zijn, vooral als je regelmatig onderweg bent en vaak moet opladen. Door gebruik te maken van een mobiele laadkabel naar Schuko, kun je geld besparen op de kosten van het opladen van je auto.

CEE aansluitingen op krachtstroom

Naast mobiele laadkabels naar Schuko zijn er ook laadkabels beschikbaar voor CEE aansluitingen op krachtstroom. CEE-aansluitingen zijn industriële aansluitingen die hogere laadvermogens mogelijk maken dan een standaard stopcontact. In Europa worden CEE-aansluitingen op krachtstroom veel gebruikt en zijn er verschillende soorten aansluitingen beschikbaar, waaronder 16A, 32A en 63A.

Landen met CEE aansluitingen op krachtstroom

CEE aansluitingen op krachtstroom zijn in verschillende Europese landen veel aanwezig. In Duitsland en Oostenrijk worden ze bijvoorbeeld veel gebruikt in huizen en bedrijven, terwijl ze in Zwitserland en Italië vooral op campings en jachthavens te vinden zijn. In Nederland worden CEE-aansluitingen op krachtstroom vooral gebruikt in de industrie en op bouwplaatsen.

Een mobiele laadkabel naar Schuko biedt veel voordelen voor het opladen van je elektrische auto onderweg, waaronder flexibiliteit en kostenbesparing. Naast mobiele laadkabels zijn er ook laadkabels beschikbaar voor CEE aansluitingen op krachtstroom, die veel gebruikt worden in verschillende Europese landen.

Daarnaast zijn er ook nog andere soorten laadkabels beschikbaar, zoals de Type 2 laadkabel. Deze laadkabel is geschikt voor laadstations met een Type 2-aansluiting en biedt hogere laadvermogens dan een mobiele laadkabel naar Schuko. De Type 2 laadkabel is verkrijgbaar met verschillende laadvermogens, waaronder 3,7 kW, 7,4 kW, 11 kW en 22 kW.

Het gebruik van de Type 2 laadkabel biedt verschillende voordelen ten opzichte van een mobiele laadkabel naar Schuko. Zo kan de Type 2 laadkabel hogere laadvermogens aan, waardoor je je auto sneller kunt opladen. Daarnaast is de Type 2 laadkabel veiliger dan een mobiele laadkabel naar Schuko, omdat het laadstation en de kabels zijn ontworpen om overbelasting en kortsluiting te voorkomen.

Het is echter belangrijk om te weten dat niet alle elektrische auto’s geschikt zijn voor opladen met een Type 2 laadkabel. Sommige auto’s zijn alleen geschikt voor opladen met een mobiele laadkabel naar Schuko of met een andere soort laadkabel. Controleer daarom altijd de handleiding van je auto om te zien welk type laadkabel geschikt is voor jouw voertuig.

Tot slot is het goed om te weten dat het opladen van je elektrische auto steeds gemakkelijker wordt. Er komen steeds meer laadstations bij en ook de technologie van de laadkabels wordt steeds beter. Hierdoor wordt het steeds eenvoudiger om je elektrische auto op te laden, waar je ook bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *