Wat te verwachten na de verwachting; een gids voor babynestjes Friesland

Als het gaat om slapende baby’s, zijn er veel verschillende scholen van denken. Sommige ouders kiezen ervoor om hun baby te laten slapen in welke positie ze ook in slaap vallen, terwijl anderen zweren bij babynestjes als de beste manier om ervoor te zorgen dat hun kind elke dag een goed dutje doet. Als je nieuw bent in de wereld van de babynestjes, of als je op zoek bent naar manieren om de dutjes routine thuis effectiever te maken, lees dan verder voor onze Friese gids over babynestjes!

Wat is een babynestje? 

Een babynestje is een bedje met opstaande randen, waarin je kleintje comfortabel kan liggen voor een dutje. Dit mandje kan overal worden gebruikt en is gemakkelijk mee te nemen. Maar ook thuis kan het op verschillende manieren gebruikt worden. 

Het belangrijkste van een babynestje is dat het je baby veilig en behaaglijk houdt terwijl hij slaapt. De verhoogde zijkanten van het bedje voorkomen dat je baby eruit rolt, en de zachte stof zorgt ervoor dat ze comfortabel liggen tijdens hun dutje.

Hoe gebruik je een babynestje? 

Er zijn veel verschillende manieren om een babynestje te gebruiken, afhankelijk van uw behoeften en voorkeuren. Sommige ouders gebruiken hem als reisbedje, zodat hun baby zijn eigen plekje heeft als ze weg zijn van thuis. Anderen gebruiken het als een co-sleeper, zodat de baby in hetzelfde bed kan slapen als papa en mama, maar toch zijn eigen plekje heeft. En tot slot gebruiken sommige ouders een babynestje om hun baby te helpen over te stappen van een wiegje naar een ander wiegje.

Hoe weet ik of mijn baby klaar is voor een babynestje? 

Je kunt met een babynestje beginnen zodra je baby geboren is. Maar als je wilt wachten tot ze wat ouder zijn, is dat ook prima! Bedenk wel dat hoe eerder je het gebruikt, hoe groter de kans is dat je baby er beter in zal slapen.

Niet alle baby’s zijn op dezelfde leeftijd klaar voor een babynestje, en niet elke baby zal er in slapen. Als je overweegt een babynestje te gebruiken, houd dan de ontwikkeling van je kindje in de gaten en let op de volgende tekenen dat jouw kind er klaar voor is:

  • Ze kunnen zonder hulp hun hoofdje omhoog houden
  • Ze beginnen interesse te tonen in het kijken naar dingen om hen heen 
  • Zij kunnen rechtop zitten met steun
  • Ze kunnen omrollen van hun rug naar hun buik

Als je twijfelt of het gebruik van een babynestje goed is voor jouw kindje, kun je ook altijd om advies vragen bij de lokale kinderarts in Friesland.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *