Ovenschaal

5 overheerlijke gerechten die je kunt maken met een ovenschaal

Lekker eten, wie houdt daar nou niet van. Tijdens de afgelopen jaren hebben we veelvuldig thuis moeten koken, omdat door de lockdown de restaurants dicht waren. Velen van ons hebben hun innerlijke chef ontdekt en hebben zich ontplooit tot een heuse topkok. De kookboeken, het kookgerei, servies en de pannen vlogen over de toonbanken, want we waren immers materiaal en informatie nodig om lekkere gerechten te kunnen maken. In dit artikel gaan we dieper in op gerechten die je kunt maken met een ovenschaal, want ook dit product is veelvuldig verkocht tijdens de lockdown. Doe je voordeel ermee en maak een heerlijk ovengerecht! 

Wat is een ovenschaal? 

Een ovenschaal is een soort kookgerei dat wordt gebruikt om voedsel in een oven te bereiden. Het is een diepe, ronde schaal van keramiek, glas of metaal. Ovenschotels worden vaak gebruikt om eenpansgerechten en lasagne in te bereiden. 

Wat kun je maken met een ovenschaal? 

Nu je weet wat een ovenschaal is, hebben we 3 overheerlijke ovengerechten voor je op een rij gezet. 

Eenpansgerechten

Eenpansgerechten zijn een geweldige manier om een snelle en makkelijke maaltijd te maken. Het enige wat je nodig hebt is één pan en alle ingrediënten. Eenpansgerechten zijn perfect voor drukke doordeweekse avonden of als je geen tijd hebt om een ingewikkelde maaltijd te koken.

Lasagne

Lasagna is een klassiek Italiaans gerecht met lagen pasta, vlees, kaas en saus. Lasagne wordt meestal in de oven gebakken met een ovenschaal, waardoor het een perfect gerecht is om in een ovenschotel te maken. Er zijn veel verschillende manieren om een lasagne te maken, maar het belangrijkste is de gelaagdheid. Begin met een laag pasta, voeg dan een laag saus toe, gevolgd door een laag vlees en kaas. Herhaal deze lagen tot je de bovenkant van de schotel bereikt. Bak dan in de oven tot de kaas gesmolten en bubbelend is.

Shepherd’s Pie

Shepherd’s pie is een klassiek Brits gerecht dat wordt gemaakt van gemalen rundvlees, aardappelen en groenten. Het is een stevige en vullende maaltijd die perfect is voor de winter.

Gebakken Ziti

Gebakken ziti is een klassiek Italiaans gerecht dat wordt gemaakt van pasta, saus en kaas. Gooi alle gerechten in een ovenschaal en zet het in de oven. Het is een heerlijke en stevige maaltijd waar het hele gezin van zal smullen.

Geroosterde groenten en kip

Dit gerecht is gezond en makkelijk te maken. De groenten worden in de oven geroosterd met kip, kruiden en specerijen. Het is een glutenvrije maaltijd waar het hele gezin van zal genieten.

Kip en broccoli ovenschotel

Deze kip en broccoli ovenschotel is een klassiek comfort food gerecht. Het zit vol met smaak en voedingsstoffen, en het is makkelijk te maken. Combineer gekookte kip, broccoli, room van kippensoep, geraspte kaas, en broodkruimels in een ovenschaal. Bak het dan in de oven tot de kaas gesmolten en bubbelend is. Dit gerecht zal zelfs de meest kieskeurige lekker vinden. 


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *