Zie je door de borden het bos niet meer? Wij helpen je!

Lekker eten, wie is daar nou niet gek op? Tijdens de afgelopen 2 jaar hebben we helaas minder in restaurants kunnen eten, maar dat heeft ons er niet van weerhouden om lekker te genieten van overheerlijke maaltijden. We zijn gewoon thuis lekker gaan koken en hebben de chef in ons naar boven gehaald. Maar, om thuis lekker te kunnen eten heb je wel de juiste materialen nodig. Het hebben van de juiste borden voor de juiste gerechten is daarbij ook belangrijk. Maar, welke borden zijn nou geschikt voor welke maaltijden? Tegenwoordig heb je zoveel keuze dat het soms moeilijk kan zijn om een keuze te maken. In dit artikel hebben wij 3 populaire soorten borden uiteengezet. 

Diepe borden

We beginnen met de diepe borden. Deze borden hebben de afgelopen jaren een flinke opmars qua populariteit gemaakt. Dat is niet zonder reden, want de borden zijn behoorlijk multifunctioneel. Maar, eerst wat meer over de uitstraling van deze borden. De borden worden gekenmerkt door de hoge rand en de diepte van het bord, er zijn ook borden die brede randen hebben. Deze borden geven je tafel een luxe uitstraling. Naast uitstraling zijn ze dus ook nog eens zeer functioneel. Ze zijn bij uitstek geschikt voor het eten van gerechten waarmee sauzen gemoeid zijn of gerechten die je moeilijk kunt eten op een plat bord. Hierbij kun je denken aan pastagerechten, rijstgerechten, wokgerechten, salades, eenpansgerechten, stoofgerechten of desserts. Overigens kun je er ook prima andere gerechten uit eten, zoals een stamppot. 

Platte borden

Van het ene uiterste naar het andere, we gaan het namelijk hebben over platte borden. Deze borden zijn zo plat als een dubbeltje en daardoor ben je gelimiteerd betreft wat je er vanaf kunt eten. Maar, dat is ook de bedoeling bij de platte borden. Deze borden worden namelijk ook wel pizzaborden genoemd, omdat het de bedoeling is dat je hier een pizza vanaf eet. Overigens zijn dit ook de enige borden waar je pizza vanaf kunt eten. Dus eet je graag pizza? Dan raden wij je aan om platte borden in huis te halen. Eet je pizza liever niet van een bord? Dan kun je ook een grote serveerplank kopen om je pizza daarop te serveren. 

Dinerborden 

Het volgende bord op het lijstje is het dinerbord. Dit is één van de meest gebruikte borden in Nederland. Op dit bord eet je gemakkelijk een groot scala aan gerechten, van aardappelen met vlees en groente tot aan stamppot. Overigens is het niet zo dat je voor rijstgerechten of pasta’s direct een diep bord nodig hebt. Je kunt dit soort gerechten vaak ook prima eten vanaf een dinerbord. Echter, vanaf een diep bord eet het vaak wel wat fijner. Dinerborden zijn verkrijgbaar in allerlei smaken. Zo kun je kiezen uit vele materialen, zoals: porselein, aardewerk of keramiek. Ook qua kleuren val je met je neus in de boter, want je kunt kiezen uit alle kleuren van de regenboog. Van vrolijke kleuren tot aan wat meer neutrale kleuren, voor een ieder is er wat wils. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *